Kompetencia mérés

 

Iskolánk a 2016-os FIT-jelentés szerint az alábbi következtetéseket vonta le az Országos Kompetencia mérés elemzéseinek eredményeiből:

-          Matematika

Iskolai szinten az országos átlag alatti pontszámot értünk el.

Szakközépiskolai eredményeket tekintve, az országos átlagokat nézve az átlag közelében, de kis mértékben alatta teljesített az érintett osztály. A hasonló méretű, elhelyezkedésű szakközépiskolák eredményeihez elhanyagolható különbséggel, szinte azonos eredményt értünk el.

A szakiskolák között összevetésben az átlagos eredményt elérő iskolák között végeztünk, a hasonló szakiskolák való összevetésben jobb eredményt értünk el. Valamint az elmúlt három év mérései alapján, minimálisan, de növekvő pontszámokat tudunk felmutatni.  A szakiskolák között kevesebb a nálunk jobb eredményt elérő iskola mint a nálunk jelentősen rosszabb eredményt produkáló.

-          Szövegértés

Iskolai szinten a szövegértés országos átlaga alatt teljesített az érintett évfolyam.

A szakközépiskolák országos átlagát az érintett osztály nem érte el, de az országos átlag közelében teljesített osztályunk. A szakközépiskolai osztály nem összehasonlítható a korábbi eredményekkel mivel korábban ilyen típusú mérés iskolánkban nem történt.

Ugyanakkor elmondható, hogy szakiskolai osztály a három évvel ezelőtti szinthez képest hasonló vagy minimálisan jobb eredményt ér el. Szakiskolák között a hozzánk hasonló eredményt elérő iskolákon kívül több a nálunk jobb eredményt produkálok száma mint a rosszabb eredményt elérőké. 

Az eredményeket az alábbi oldalakon tekinthetik meg:

Mérési eredmények: