Észtországban nemzetközi szakmai versenyen képviselte Magyarországot a Tokaji Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium.

 

__________________________________________________________________________________________

2017.

HATÁRTALANUL

            Élménybeszámoló videó megtekinthető itt: www.youtube.com/watch?v=BQb6rwe9yGM

 

 

.

1 | 2 | 3 | 4 >>

__________________________________________________________________________________________

2014. április 30.

Végzősök búcsúztatása

A Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium megtartotta a végzős tanulók búcsúztatását hagyományainak megfelelően. Délután egy órakor a Tokaj város utcáin mutatták meg magukat a 12. évfolyamos Növénytermesztési gépüzemeltető, gépkarbantartó diákok egy gépes fevonulás keretén belül, amelyhez a Tokaji Rendőrörs nyújtott segítséget. Ezúton is köszönjük az együttműködésüket.

A délután folytatásában ünnepélyes keretek között a tanári kar, az alsóbb éves diákok, a szülők és barátok búcsúztatták a ballagókat. Kecskés János Igazgató Úr ünnepi beszéde után a hagyományoknak megfelelően egy pohár borral koccintottak a búcsúzók és az osztályfőnökök.

.

1 | 2 | 3 >>

__________________________________________________________________________________________

2014. március 18-22

Kézdivásáhelyen jártunk

A Tokaji Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium a „Határtalanul! Túl a Kopaszon” program keretében látogatást tett Erdélyben, Kézdivásárhelyen. A programot a Kézdivásárhelyi Apor Péter Mezőgazdasági Szaklíceum két pedagógusának, Ruszka Margó  és Gál Zsuzsa közreműködésével Sándorné Sajtos Katalin bonyolította le. Ennek keretében, látogatást tettünk Nyergestetőn, a parajdi Sóbányában, Segesváron, Kovásznán, Korondon, Dálnokon, Zágonban, Csomakőrösön a mellett, hogy megismertük Kézdivásárhely történelmét, a város neves személyiségeinek munkásságát és a környék településeinek történelmi jelentőségű helyszíneit, érdekességeit. Ízelítőt kaptunk a helyi mezőgazdasági képzésről, megismerhettük mindennapjaik egy szeletét.

 

Köszönjük vendéglátóink figyelmességét, kedvességét!

__________________________________________________________________________________________

2014. március 14.

Megemlékezés az 1848/49-es forradalom és szabadságharcról

Iskolánk diákjai az 1848/1849-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztek. A Nemzeti Ünnep alkalmából diákjaini egy csoportja, tanáraik segítségével színvonalas műsort adtak, amely mentén az események fonalát mutatták be közös megemlékezésre invitálva diáktársaikat.

__________________________________________________________________________________________

2014. január 30.

Látogatás az AGROmashExpo-n.

A több éves hagyonmányt követve, idén is kirándulást szervezett az iskola a budapesti AGROmashEXPO-ra, ahol a legújabb agrár ágazati technológiák bemutatása mellett, a legfrissebb mezőgazdasági munka- és erőgépek bemutatóját tekintette meg a kiránduló csoport. Az érdeklődő diákok és tanárok, szakoktatók csoportosan vettek részt a kiállításon.

 

____________________________________________________________________________________________________________________________
Bolgár tanulmányút

Három Borsod megyei mezőgazdasági szakközépiskola tanárai szakmai tanulmányúton vettek részt 2013 októberében Bulgáriában Leonardó mobilitási pályázati támogatással. A tanulmányút célja az volt, hogy tanulmányozzuk a hátrányos helyzetű tanulók oktatásában, nevelésében elért eredményeket a fogadó iskolában. Térségünk hátrányos helyzetű, és tanulóink jelentős része is az. A Bulgár iskola is hasonló helyzetben van, és a tanulói összetétele is kísértetiesen hasonlít a miénkhez. Ez a lehetőség természetesen alapot biztosít az összehasonlításra. A fogadó iskola oktatási profilja általános mezőgazdasági. Az elméleti és gyakorlati oktatás minden feltétele adott. A szakmai gyakorlatok oktatásához biztosítottak a feltételek az iskolai gyakorlati munkahelyeken. Természetesen a környékbeli gazdálkodóknál is folyamatosan teljesítenek gyakorlati feladatokat a diákok.

 Tovább... 

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Észtországi tanári tanulmányút

Három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőgazdasági Szakközépiskola tanárai 2013 augusztusában szakmai tanulmányúton vettek részt Észtországban. A résztvevők a Putnoki, Abaújszántói és Tokaji iskolák szaktanárai, és egy fő, egy partner mezőgazdasági vállalkozás szakembere, akinek szintén szaktanári végzettsége van, és korábban az Abaújszántói iskola tanára volt. A szakközépiskolák évek óta közösen küldenek diákokat németországi szakmai gyakorlatra.

Tovább

__________________________________________________________________________________________________

2013. december

Bánfalvy Ágnes rendhagyó órát tartott iskolánkban, amelyen a diákok feltehették színházzal, filmművészettel, színészmesterséggel kapcsolatos kérdéseiket, amelyekre a művésznő kimerítő választ adott. Az iskola tanulói a tokaji Paulay Ede Színházban megtekinthették a "A kaktusz virága" című előadást. Ezúton is köszönjük a program szervezőinek munkáját, hogy létrejöhetett a színházlátogatás, valamint köszönjük a Paulay Ede Színház dolgozóinak a segítséget.

 

__________________________________________________________________________________________________

2013. november 25-29.

Iskolánkban is lezajlott a "Nyílt hét", amelyben az Agrár-Szakképző Iskolák Hálozatának intézményei vettek részt.
A rendezvény lehetőséget biztosított az érdeklődők számára, hogy megismerjék iskolánk képzéseit, betekintést nyerjenek a képzések helyszíneibe, a munkafolyamatokba.
A rendezvény keretében vendégül láttuk a II. Rákóczi Ferenc Alapfokú Nevelési-Oktatási Intézmény Általános Iskolájának nyolcadik osztályos tanulóit.

___________________________________________________________________________________________________

2013. november 22. péntek

Szalagavató

Helyszín: Paulay Ede Színház, Tokaj

 

2013. november 22-én pénteken iskolánk szalagavatói ünnepélyt tartott a Paulay Ede Színházban. A közel hatvan végzős diák az ünnepély hivatalos ceremóniája után saját műsorral kedveskedett a megjelenteknek.

Ezúton is köszönjük a lehetőséget Tokaj Város Önkormányzatának, a Paulay Ede Színház igazgatójának Dévald Istvánnak, a színházban dolgozóknak és mindenkinek aki lebonyolításban segítő szerepet vállalt.